Weblog – novinky ze světa web 2.0

Inspirujte se

Weblog – novinky ze světa web 2.0 header image 2

Proč ColorSchemeDesigner neuspěl na Kickstarteru

12.7. 2012 · Žádný komentář · Novinky

Oceňovaný projekt ColorSchemeDesigner  designéra Petra Staníčka neuspěl na Kickstarteru, několik projektů jsem na Kickstarteru podpořil a tak se pokusím shrnout možné důvody proč.

Jednak celková částka potřebná na novou verzi mi přišla jako poměrně vysoká a projekt neměl úplně ideálně rozčleněné jednotlivé příspěvky (rewards)  - pohlednice a tričko u obdobných projektů se posílá už u menších částek, typicky kolem 10-15 USD u pohlednice a 30-50 USD u trička.  Taky je škoda, že jako designér nepřidal o něco více vlastních kreativních dárků.  Nabídce rovněž nepomohlo, že ji reprezentoval místo Pixyho John – i když to byla  bohužel nutná podmínka.   Rovněž jsem postrádal v nabídce více  informací o autorovi – přece jen v zahraničí jej bude znát málokdo.

Za druhé Kickstarter  je ideální platforma, jak  požádat  o příspěvek  i své bližší okolí – to možná Petr Staníček podcenil.  Samotný projekt mohl mít i větší propagaci nejen banner na vlastním webu.  Trochu mám rovněž pochybnosti o smysluplné využitelnosti mobilní verze.

Doufám, že se Pixymu podaří sehnat alternativní financování a nové verze ColorSchemeDesigneru se dočkáme.

Tagy: ··