Weblog – novinky ze světa web 2.0

Inspirujte se

Weblog – novinky ze světa web 2.0 header image 2

Pitching & Investment Night at K10 – report

18.11. 2016 · Žádný komentář · Start-upy

V rámci Týdne podnikání proběhl 16.11.  pitching večer v coworkingu K10, který se nachází v nádherné vile vedle Havlíčkových sadů (a vedle ultimátní rezidence Pavla Tykače :-) ). Za investory zde byly přítomni Václav Dejčmar (co-owner RSJ, Credo Ventures)  Michal Mička (co-owner DRFG, CEO Incomming Ventures),  Jaroslav Trojan (ex Credo Ventures, co-owner Equus),  Ladislav Karkoška (ex ITEG, co-owner Frankl Pharma, K10), David Špinar (ex Google, ex H1, CEO Miton).

Ze startupů bylo vybráno 8 kandidátů – nutno říct, že na poslední chvíli – řada z nich obdržela telefonát o účasti až v 9 hodin večer předcházejícího dne. Jako první vystoupil Jakub Chromec z Byzance , kteří se věnují rozhraní mezi IoT a cloudovými službami. Jakub prezentaci neuměl nazpaměť a působil díky tomu trochu zmateně. Chyběl v ní srozumitelný příklad využití jejich služeb pro netechnické publikum a srovnání s konkurencí. Startupů věnujících se i hardwaru je ČR velmi málo a tak si jejich úsilí vážím. V zahraničí by jejich úsilí mohlo mít tak mnohem větší dopad.

Další v pořadí byl Alexander Bruna z CerebroAd kde integrují různé reklamní platformy do jednoho user friendly rozhraní nad kterým běží reporting. David Špinar jim oponoval, že na vývoji obdobných platforem pracuje v Google 6000 programátorů a stovky dalších v jiných firmách. Nicméně CerebroAd už mají první stovku platících zákazníků po Evropě, kteří oceňují jejich jednoduché a levné řešení.

Dalším prezentujícím byla Markéta Bláhová z Daytripv poměrně krátké době (cca rok a něco) dokázali získat více než 8000 turistů, které svezli jejich privátní řidiči mezi evropskými městy včetně zastávek na různých pamětihodnostech. Po právu se tak DayTrip stal vítězem celé akce.

Zendoro přišel představit Tomáš Juchelka. V jednom portálu integrují celý proces  prodeje nemovitosti – mnohem levněji než běžné realitní kanceláře. Investory trochu překvapil, že počítal s tím, že za rok zrealizuje pouze necelých 100 transakcí. Nejtěžší je ovšem najít zákazníky, kteří se zrovna chystají prodat nemovitost.

S opravdovou revolucí v elektronickém vzdělávání přišel Petr Slípek se svým projektem Toglic. Podařila mu neuvěřitelná věc – daří se mu nenásilně přesvědčovat učitele, aby začali jeho řešení používat. Dokáže jim totiž ušetřit práci s přípravou úkolů, které sami dobře znají. Do elektronického světa přináší interaktivitu mezi žáky – což si myslím, že je unikátní koncept i z světového pohledu.

Právník a ekonom Richard Malovič se několika kamarády založil firmu Whalebone , která se věnuje kybernetiké bezpečnosti na úrovni DNS. Ještě jako student Richard uklízel ulice v Oxfordu a neostýchá se s tím pochlubit ani na svém profilu na Linkedin. Je vidět, že nebojí žádné práce a to je určitě klíčová vlastnost pro úspěšného podnikatele a startupitu.-

Vnést moderní způsob komunikace mezi pacienty a lékaři se snaží řešit Doki , které představil Petr Kopřiva, ale jinak rovněž patří do stáje Richarda Maloviče.  Jako poslední startup vystopoupili   boatify.me , kterému se budu věnovat více v samostatném článku v budoucnu.

Tagy: