Weblog – novinky ze světa web 2.0

Inspirujte se

Weblog – novinky ze světa web 2.0 header image 2

Active24 na sestupu

15.3. 2012 · 5 komentářů · Novinky

Firma Active24  na sebe upozornila široce prezentovanou nabídkou 15Kč za registraci  neomezeného počtu českých domén na   den svého výročí  15.3.   Ovšem krátce po vyhlášení akce firmě došlo,  že by poskytovat slevu větší než vlastní náklady není úplně nejchytřejší – zvláště na internetu. Určitou úlohu v tom i sehrál falešný facebookový profil, který vyzýval k hromadným objednávkám domén a jejich následnému převodu k jinému registrátorovi, který má levnější prodlužování domén.

Wedos dokonce svým zákazníkům chtěl tuto akci doporučit.  Takže se honem za běhu měnily podmínky akce – už to nebyl neomezený počet, ale pouze 15,  doménu jste museli využívat pro sebe atd.   Vrcholem všeho bylo, že  firma po registraci 5000 domén slevu zrušila úplně.   Pokud si tedy potřebujete zničit reputaci – není to snad lepší způsob – všude rozhlašte  gigantickou slevu a potom ji postupně upravte nebo rovnou zrušte.

Možná ještě firmě Active24 nedošlo co si způsobila – tisíce jejich zákazníků, kteří výhodnou nabídku nestihli , přinutila se podívat na ceny a podmínky konkurence.  Zářez do tržeb bude tak mnohem větší než dnešní dárek půlmiliónový dárek.  Řadě z nich možná také  dojde, že převod k levnější konkurenci , není zas tak složitý. Firma se chvástá, že v dubnu připraví další slevovou akci – děkuji tedy pěkně.  Konkurence už se těší.

Firma vždy patřila k největším registrátorům u nás, ale v posledních letech postupně ztrácí v registracích svůj tržní podíl a  její tržby poměrně stagnují.  Není se čemu divit – v ne úplně přehledném administračním rozhraní chybí celá řada funkcí, které ostatní registrátoři už dávno nabízí.  Pokud firma bude postupovat tímto způsobem i nadále, tak ji ostatní mladé a dynamické firmy typu Wedos či  převálcují.

Tagy: ··

  • Balador81

    u Active24 je nejvetsi problem jejich totalne kolabujici support, pokud nepotrebujete spolupraci vse je ok, ne vse je mozne udelat z weboveho rozhrani, pak je prusvih

  • Nemam
  • http://twitter.com/weblog20 weblog.9c.cz

    taky nechápu proč místo více funkcí ve webovém rozhraní řadu věcí musí řešit podpora. Z hlediska nákladů docela luxus.

  • Michael B

    U active 24 jsem jiz delsi dobu, vzdy kdyz jsem se dovolal na technickou podporu, nedostal jsem pouze odpoved ale mnohohdy i vyreseni problemu ktery byl zpusoben z me strany at uz se jednalo o upravu me prezenztace nebo nastaveni serveru, je pravda ze ne od vsech operatoru. Akci jsem taky nestihl coz me v jednu chvili doslova nasralo, ale na druhou stranu chapu ze se nekdy akce nepovede. Kuli jedne spatne akci neopustim kvalitni sluzby a kvalitni podporu.

  • http://weblog.9c.cz/2013/01/nezarazene/nejctenejsi-clanky-za-rok-2012/ Nejčtenější články za rok 2012 | Weblog – novinky ze světa web 2.0

    [...] - Úspěšný exit za cca 400 mil. Kč a Shipito Nepovedená reklamní akce Active24 – Active24 na sestupu Výherce StartupShow není jeden ale dva – Kdo vyhrál Startup Show na WebExpu? Spammer na [...]