Weblog – novinky ze světa web 2.0

Inspirujte se

Weblog – novinky ze světa web 2.0 header image 2

Otázky kolem H1.cz

16.7. 2013 · 2 komentářů · Novinky

Aktualizováno

Dnes bylo oficiálně oznámeno, že agentura H1.cz byla koupena skupinou GroupM. Na tom by nebylo nic zvláštního , ale mnozí si ještě pamatují , že v roce 2011 prodej H1 už proběhl jednou společnosti Ataxo – viz tato smlouva o převodu obchodního podílu. Z nějakého zatím neznámého důvodu muselo dojít k událostem, které vedly k vypovězení nebo neplatnosti této smlouvy. Vzhledem k tomu, že podíly byly převedeny, tak moc možností nezbývá. Jedna z nich může být, že Ataxo včas a správně společníkům nezaplatilo. Případně mohou existovat ještě nějaké další smlouvy nebo dodatky, které nejsou známé a mohly záležitost ovlivnit.

Dle vyjádření D. Špinara v diskuzi k porušení této smlouvy nedošlo.  D. Špinar od Ataxa  získal menší podíl (patrně v rámci manažerské odměny) a ten byl spolu většinovým podílem Ataxa prodán skupině GroupM.

Ataxo se mohlo také akvizice vzdát – což je asi nepravděpodobná varianta, vzhledem k tomu, že  Daniel Dočekal na Lupě naznačil určité právní spory mezi H1 a Ataxem.  Nakonec tedy tato varianta zvítězila – Ataxo se prostě podílu po 2 letech vzdalo.  Proč k tomu došlo nevíme.

Ani jedna firem spor nijak nekomentuje a tak otázky kolem této poslední akvizice zůstávají nezodpovězeny.

Tagy: ········

  • David Špinar

    Dobrý den, možná, že kdybyste své „otázky“ poslal mně nebo někomu jinému do H1.cz, dostal byste na ně i odpovědi a nemusel zbytečně spekulovat. Mezi H1.cz a Ataxem se nestalo nic špatného. V žádném případě nedošlo k vypovězení nebo zneplatnění původní kupní smlouvy. Původní majitelé H1.cz (Špinar, Prokop, Štrupl a Krutiš) prodali v roce 2010 100 % firmy Ataxu NV. Já jsem získal určitý podíl zpět a společně s majoritním Ataxem NV jsme v roce 2013 prodali 100 % firmy GroupM. Tudíž žádné skandály. :-)

  • weblog.9c.cz

    Díky za vysvětlení, akorát mi vrtá hlavou proč Daniel Dočekal na Lupě píše „Z tweetu Davida Špinara je zřejmé, že vyhrál přetlačovanou s právníky“