Weblog – novinky ze světa web 2.0

Inspirujte se

Weblog – novinky ze světa web 2.0 header image 2

Největší zklamání na českém internetu

7.9. 2011 · Žádný komentář · Novinky

Největším zklamáním na českém internetu je projekt „Poslední chybějící služba“ , který si Seznam přichystal jako prázdninový vtípek jehož výsledkem je cimrmanovský web http://www.jarmara.at/ .

Mnozí novináři i odborníci  očekávali opravdu nějakou výraznou novinku.  Místo toho,  aby v Seznamu někdo zareagoval a bublinu včas propíchl, tak ji nechal dojít do hořkého konce.

Vtip se nepovedl a pouze ukázal na úpadek inovativního potenciálu Seznamu.   V posledních letech se uchýlil pouze ke kopírování existujících služeb např.  Sklik nebo tip.seznam.cz.  Ostatně v naprostém opomenutí nástupu slevových serverů vidím jednoznačně největší selhání.  Díky neexistenci silného hráče se tak na trh pokusilo  vstoupit stovky firem a řada z nich  díky nekalým praktikám a místy i vyloženě podvodům ničí celé odvětví.

Firmy velikosti Seznamu běžně kupují nebo investují do malých inovativních firem, aby přinesly svěží vítr do jejich produktů a služeb.  To je oblast, kterou aspoň podle veřejně dostupných informací Seznam zcela opomíjí.

Další oblastí, kde viditelně Seznamu ujíždí vlak je oblast mobilních aplikací a mobilního webu.  Seznam má stále na českém trhu pevnou pozici, která mu umožní stále generovat zajímavý zisk i v několika dalších letech.   Nedostatek inovací mu ovšem bude současnou pozici podkopávat a „Poslední chybějící služba“  je první hřebíček na rakvi, kterou si Seznam začíná stloukat.

Tagy: ··