Weblog – novinky ze světa web 2.0

Inspirujte se

Weblog – novinky ze světa web 2.0 header image 2

Pro Katku

8.8. 2013 · 32 komentářů · Sociální

Každá společnost potřebuje hrdiny – osobnosti,  které dokáží jít proti proudu, nebojí se postavit nebezpečí,  nasadit svůj krk a riskovat svůj  život. Nebýt toho, tak by Kolumbus neobjevil Ameriku a v ČR by pořád vládli komunisté a nikdo by Vás nevytáhl z hořícího baráku nebo rozvodněné řeky. Z těchto pohnutek se také uděluje Medaile za hrdinství – dostal ji třeba Michal Velíšek , který svým životem zaplatil za to když se zastal napadené ženy. Posledním jejím nositelem je lékař Rudolf Zvolánek, který odvážným zákrokem zachránil život dělníkovi, kterého téměř  semlel stroj.

Ne vždycky hrdinové zachraňují někomu život, mezi ně patří i lidé, kteří dokáží něco opravdu mimořádného – přeplout sami Atlantik, přejít severní pól či přeplavat Amazonku od pramene k ústí. Mezi takové lidi patří i Katarína Vrábelová , čtyřiadvacetiletá dívka , která se sama vydala na motorce napříč Afrikou. Od letošního dubna se jí podařilo urazit 4475 km z plánovaných 13 802 km, projela Tunis, Libyi, Egypt a nyní je v Sudánu. Celá cesta je velmi „low-cost“ – Katka spí ve stanu nebo u lidí. Potkala jí taková nepříjemnost – někteří sponzoři nesplnili svůj slib a neposlali jí domluvené prostředky. Katka teď čeká v Sudánu a doufá, že se jí situaci podaří nějak zvládnout. K náladě jí bohužel nepřispívají některé facebookové  příspěvky  chytráků z pohodlí svého obýváku , jak oni by to udělali líp, dokázali by psát lepší příspěvky, sehnali by si lepší sponzory , nechybí ani sexistické narážky apod. Stejně jako u případů dvou unesených Češek  v Pakistánu. Tohle je česká specialita, která se mi dost zajídá. To samé se děje u startupů, kde řada lidí každému radí takřka na potkání, ale sami nic pořádného nedokázali.

Většina z  nás  si nedovolí takovým způsobem vystoupit ze své komfortní zóny a podniknout něco velkolepého. Existuje ovšem možnost jak se něčemu takovému přiblížit – můžeme Katce na její jedinečnou cestu přispět. Na jejích stránkách najdete tlačítko „Donate via PayPal“  a poslat jí drobný obnos bezpečně přes platební kartu nebo PayPal katarina.vrabelova@gmail.com.   Stanete se tak její součástí její poutě a sledovat její výkon je určitě lepší zážitek než koncert oblíbené kapely.

Kdo nemá peněz nazbyt tak může Katce fandit – dát „Like“ její Facebook stránce nebo follow na Twitteru a podpořit ji pár milými slovy. Myslím si, že by Katka uvítala i nějakého českého mediálního partnera, který se tak může dostat k zajímavému obsahu pro své čtenáře nebo posluchače.  Možná by se našel i nějaký další sponzor.  Go Katarína Go.

Tagy: ·····

  • Elena

    Áno, každá spoločnosť potrebuje svojich hrdinov a ľudí čo sa neboja skúsiť niečo iné či nebezpečné. Lenže jedna vec je zvážiť rozumnú mieru rizika a snažiť sa predísť všetkým možným komplikáciám a druhá vec je ísť do niečoho po hlave, bez poriadnej prípravy. Katka to odštartovala mediálnym humbukom, mala svoj „sen“, len nemyslela na prípravu ako údržba motorky, technika jazdenia, rozpočet takejto cesty, proste plánovanie o pár krokov dopredu. Aj ja by som raz niečo také dala, ale v prvom rade vo dvojici s partnerom a v druhom rade s troškou pokory. Vydať sa hneď do Afriky je samovražda. Koľko skúsených motorkárov jej radilo kade ísť aby to bolo schodnejšie a bezpečnejšie. A koľko motorkárov ktorí sa vydajú na takú cestu najprv majú pocestované čo-to inde. Afrika nikdy nie je prvou destináciou práve pre jej vysokú náročnosť. Ale dobre, prečo nie.
    Potom čítam čo dievčinka píše. A na to, že sa hrá na drsnú motorkárku ma strašne prekvapujú jej citové výlevy. Tešila som sa na zaujímavý cestopis a ostala som sklamaná, o Afrike som sa z Katkinho pera veľa nedozvedela. Potom tá svadba či čo… Úplne chápem prečo sponzori od nej dávajú ruky preč.
    Jedna vec je podporiť niekoho sen. Ale podporiť rozmaznané dievčisko ktoré trepe rukami okolo seba a je to vždy len ja, ja a ja, bez prípravy a najmä bez akejkoľvek pokory, mi príde ako vyhadzovanie peňazí do vzduchu. Bohužiaľ poznám mnoho iných motorkárov s veľkým M ktorých rada podporím práve preto lebo poznajú svoje možnosti, možnosti svojich strojov a najmä píšu z ciest super veci. Katka to rozbehla vo veľkom ale jej najväčšou brzdou je jej vlastné ego. Ja ju nepodporím, je to každého vec ale apelovala by som na ľudí ktorí si to tu prečítajú, nech čítajú aj jej facebook a prípadne aj motoride.sk, aby vedeli objektívne zhodnotiť, či si Katka ich peniaze zaslúži len na základe tvrdenia, že si ide za svojím snom.

  • Milan

    Medaili pro někoho, kdo nerespektuje pracovní vztah „já platím – ty pracuj?“. Jako sponzorovi by se mi také nelíbilo (pominu-li vypovídající hodnotu autorské tvorby, ten fofr, jakým jede a plnění smlouvy), že ji dám peníze na cestu kolem světa a ona mi brečí v Sudánu, že už nemá? Vždyť je sotva v 1/15 cesty!
    Od letošního dubna ujela Katarína po vlastní ose okolo 3.200 km ( prvních 1300 se vezla v dodávce), což je cestovní průměr necelých 30 kilometrů za den. Při každodenní cestě do zaměstnání jsem za stejný časový úsek ujel více na svém 25 let starém kole značky Favorit bez přehazovačky. V tomto případě považuji slovní spojení PODAŘILO URAZIT za trefné. Je to výsměch všem motorkářům, kteří opravdu cestují a vědí, že pro Sertao, na kterém jede, a všudypřítomný africký asfalt, jsou tři tisíce kilometrů otázkou šesti dnů – i s kafíčkami, cigárkem, videem a fotkami. Nedá mi neporovnat to s Pavlem Suchým, který je v tuhle dobu také na cestě kolem světa a za 6 týdnů ujel 14 tisíc kilometrů na staré Jawě 350, včetně 1500 km pískem v poušti Gobi. Z jeho cestopisů se člověk dozví podstatně více, než že máme přijímat energii z vesmíru, vylepšovat si karmu a nejíst velbloudy. Takové plky se dají psát i z Prešova. Katka je odvážná, o tom žádná. Do situace ve které je se ale dostala svou vlastní nezodpovědností a leností. Pokud si chce dělat vše po svém a pro sebe, má jet za svoje. Pokud jede za sponzorské, jede pro lidi/firmy a musí plnit závazky. Přesto jsem jí i já poslal nějaké drobné, člověk ji nepřeje nic zlého. Je mladá a nezkušená. Snad si vezme ponaučení do života a doufejme, že definitivně nezabila šance všem dalším budoucím Slovenkám a Češkám, které se o cestu kolem světa pokusí.

  • Smile

    Líbí se mi, jak dokážeš krásně přebrat katčiny argumenty, že: „K náladě jí bohužel nepřispívají některé facebookové příspěvky
    chytráků z pohodlí svého obýváku, jak oni by to udělali líp…“
    Neradí jí chytráci z obýváku nebo záchodu, jak píše slečna cestovatelka, ale skuteční cestovatelé, kteří už za sebou něco mají. Neustále ordinuje pokoru, ale třeba o Dana Přibáně, který stejnou trasu zvládl i s velkými administrativními a technickými (i lidskými) problémy za tři měsíce(!), si slečna pokorná neustále otírá nohy. Dan s partou psali články, přispívali na FB, přinášeli příběhy lidí, které potkali a natočili o tom celovečerní dokument. Měli sponzory, ale každý kvůli tomu vybrali vlastní kapsu do dna a rozhodně nejeli na takhle vymazlené motorce a nenatahovali ruku pro peníze a zároveň nekopali a neplivali na ostatní. Co jste se dozvěděla o její cestě? O lidech, o prostředí, o atmosféře? Nula, nic, nada… Sponzorům se vůbec nedivím a jsem moc zvědav, jak jí dobrovolníci budou platit cestu přes celou Afriku a Jižní i Severní Ameriku, když po ZLOMKU cesty nemá ani floka. A jak pokorná pak slečna cestovatelka bude…

  • http://weblog.9c.cz/ weblog.9c.cz

    O plnění sponzorských závazků nevíte nic Vy ani já. Katka přece nejede Rallye Dakar, aby byla někde rychleji nebo dříve. Nemusí psát slohy jako Hanzelka se Zikmundem, nemusí se s nikým porovnávat., soutěžit.
    Dělá to prostě svým osobitým způsobem. Zkuste si představit něco ze svého života co se Vám úplně nepovedlo – jak by se Vám líbilo, kdyby Vám to někdo neustále otloukal o hlavu a říkal co a jak jste měl udělat…
    jak byste se cítil v práci, kdyby Vám denně někdo pořád říkal co všechno děláte blbě…

  • Elena

    Lenže ak si chce cestovať po svojom, nech to tak robí, ale nech nevypisuje ako je na konci so silami aj s financiami. Nech na jednej strane nežobre peniaze od každého lebo si to neprerátala a na strane druhej sa potom hrá na hrdinku že veď to nejak dobre dopadne lebo galaktická sila jej pošle karmu.Je to skutočne frustrujúce vidieť toľko nezodpovednosti pohromade. Mnoho ľudí cestuje na motorke a plní si sny. Pekne za svoje a od nikoho nežobrú peniaze že ak nedostanú príspevok, cestu nedokončia. Alebo to majú skvele marketingovo prepracované a plnia si svoje záväzky. Keď sa dievčinka dostane hoci len do Kapského mesta, už vidím ako bude za hustú ako to zvládla napriek neprajníkom a ako všetko skvele zdolala. Lenže na to, že sa jej na to poskladalo mnoho dobroprajných ľudí ktorí ju zachránili zo šlamastiky do ktorej sa dostala vlastnou nezodpovednosťou, akosi zabudne…

  • http://weblog.9c.cz/ weblog.9c.cz

    Pěkné shrnutí a ukázka toho co mi vadí. Zajímá mě co vede lidi k tomu, aby takové příspěvky psali. Bylo by asi na celou psychologickou studii.

    Jedno vím celkem jistě, kdybych se někde vyboural v autě, tak lidé , kteří píšou obdobné příspěvky , tak by si našli 150 důvodů proč mi nepomoct, ale lidé typu Katky by mi prostě přiskočili pomoc i když by to bylo nebezpečné, komplikované, neschůdné. Proto mám rád hrdiny a proto stojí za podporu i kdyby jen verbální.

    Katka přece nikoho nenutí aby četl její příspěvky, sledoval její cestu, řešil její vztahy se sponzory nebo manželem…

  • http://weblog.9c.cz/ weblog.9c.cz

    Dan Pribáň to zvládnul lépe, rychleji, dokonaleji – no a co? I když to myslí asi dobře, tak nechápu proč musí veřejně ventilovat své rady. Vám by se taky asi nelíbilo, kdyby se Vám v životě něco ne úplně podařilo, aby Vám to stále někdo připomínal a srovnával Vás s jinými.

    Na cestu motorkou přes Afriku přece není žádný předem daný postup. Nic jste se nedozvěděl , no a co?
    Katka do dělá svým způsobem a nikoho přece nenutí jí sledovat.

  • http://weblog.9c.cz/ weblog.9c.cz

    Děkuji za příspěvek.

  • zero

    Tu sa pletú pojmy s dojmami. Toto už dávno nie je jej cesta, jej sen, jej spôsob riešenia a teda nemôže si robiť, čo sa jej zachce. Toto už je cesta všetkých, ktorí ju podporujú (podporili), ktorí jej pomáhali, ktorí ju sledujú. Už to bolo veľa krát povedané, ja len zopakujem – ak si chce robiť veci po svojom, cestovať ako chce, mala ísť za svoje. Potom by mohla v každej krajine ostať aj rok a nikto by nemohol povedať ani pol slova. Keďže ide za cudzie, nastupuje tvrdá realita – každý týždeň v cudzej krajine znamená určité finančné náklady, ktoré musí niekto cudzí zaplatiť. Prešla 7% z trasy a už nemá peniaze. Teraz sa ľudia zložia, o mesiac tiež, nakoniec sa jej podarí dostať do Kapského mesta… a čo potom? Zase napíše, že ak nepošlú peniaze, ide domov a cesta okolo sveta sa ruší? Byť neviazaný ako ona je určite paráda, ale tráva okolo cesty sa jesť nedá a motorka na dažďovú vodu pôjde jedine tak dole kopcom… sny sú krásne, realita je krutá..

  • Milan

    Protože kdyby nebylo Dana Přibáně, nebyl by žádný Rockstar a tudíž žádné love na trip. To je celé. Zaručil se za někoho, kdo si s ním vytřel…ale komu není rady, tomu není pomoci. Každý svého štěstí strůjcem.

  • http://weblog.9c.cz/ weblog.9c.cz

    Nevšiml jsem si, že by s Katkou měli problém ti co ji podporují nebo ti co na cestu přispěli. Katka přece nejede rallye – může jet dlouho jak chce.

    Mám takové tušení, že největší potíž dělá Katka lidem, kterým rodiče vštěpovali zásady typu: Nevyčnívej z řady, přestaň snít a vrať se na zem, doma nejlíp, neplatíš tak nepřepínej , apod.

  • Milan

    O tomto konkrétním plnění vím více, než Vy, zcela prokazatelně. V mém životě se mi nepovedlo a nepovede mnoho věcí. Vysvětlovat jsem musel, nejen sobě, ale obzvlášť investorům. Některé své nepovedené věci splácím doteď. Pokud Kateřina neumí přijmout konstruktivní kritiku a navrhovaná řešení, bude slýchávat o své hlouposti stále dokola, pokud není nezávislá. Přála by si být, ale není. Její demonstrace pseudosvobody je pro všechny nezfanatizované do očí bijící. A navíc, ona nepracuje, ale plní si sen… Použil jsem to pro svoje děti jako jeden z negativních příkladů při osvětě finanční gramotnosti. Myslím, že každý si na tomhle příběhu uzme něco, co ho postrčí dál.

  • zero

    Tak neviem, či niekto písanému textu nechce rozumieť alebo jednoducho nerozumie. Zbytočne sa opakovať, Dan to na jej stránke vysvetlil dokonale a nemá cenu to ďalej rozoberať. Niektorí ľudia na tento svet jednoducho nepatria, hlavne ak nedokážu pochopiť, že každý špás niečo stojí a ak nemáš peniaze, je čas prehodnotiť svoju situáciu. Hoci musím uznať, že je jednoduchšie „vydierať“ ľudí s tým, že ak nezaplatia, pôjde domov ako zmeniť svoj sen na niečo reálnejšie (a to sa stále rieši len taká prkotina akou sú peniaze. Nebudem radšej spomínať, čo všetko sa jej môže na tej ceste stať vďaka jej tvrdohlavosti)

  • Milan

    Když už jsme u toho přispívání a otírání se o Dana, on ze svého Katce poslal 2tisíce korun. Nekupuje si tím ji, ani její kilometry. Chce jí pomoci, protože je na pomoci ostatní přímo ZÁVISLÁ. Ale protože ví, stejně jako všichni rozumní homo sapiens, že peníze opět dojdou, považuje dobrou radu hodnotnější zlata. Low costový trip je něco jiného než no costový trip. On koná a jen dokola nežvaní.

    Ad první odstavec – Opravdu jste si nevšiml, že klíčový sponzor Kateřině neposlal další finanční injekci, protože je z nějakého důvodu nespokojený? Myslíte si, že v marketingu takové firmy sedí banda vysmátých idiotů, kteří si mnou ruce nad tím, jak jí to, chudince opuštěné holce v Súdánu, nandali?

    Kdyby měla schopného manažera, mohlo být všechno jinak. Vlastně ona ho měla, ale pak ho vyměnila za grafomana z Egypta.

  • Elena

    Určite to tak nie je, ja som prvá ktorá bojuje proti tomuto typu myslenia. Sama vyčnievam z rady, robím iné veci a rozhodnutia na ktoré si iní možno netrúfnu. Rozdiel medzi mnou a Katkou a to, prečo ju nemôžem podporiť, spočíva v tom, že ak ja niečo chcem, cestovať napríklad, tak si na to zarobím a idem. Cestujem, plním si sny ale od nikoho na ich plnenie nepýtam peniaze. Predstavte si že Katka nie je jediná cestovateľka na motorke, tých ľudí je mnoho. Aj žien. Pozrite si Horizons Unlimited, združuje mnohých úžasných cestovateľov. A tí majú zďaleka odlišný prístup. Fakt píšem ako človek ktorý sa tejto tematike trochu venuje. Nemám problém podporiť dobrý projekt a dobrý nápad, niekoho kto chce niečo dosiahnuť. Ale toto je nezodpovednosť a samovražda. To už nemá nič s vyčnievaním z rady ani s hrdinstvom na ktoré sa tu toľko odvolávate. Katke bohužiaľ chýba zdravý sedliacky rozum s ktorým každý cestovateľ najďalej zájde.

  • Smile

    Sponzorské závazky naprosto neplní a ze svých fanoušků si dělá nehoráznou srandu. Slečna Katarína je prokazatelně už od prvního nebo druhého července v Súdánu. Po měsíci napsala, že nemá peníze a začala o ně doslova žebrat. Za celou tu dobu poslala fotky jen z Wadi Halfy a Karimy, která je jeden nebo dva dny cesty od hranic. Přitom už několik týdnů je její motorka ve vilové čtvrti v Chartůmu. A slečna nepíše. Jaký sen si tam plní, když se pohybuje na motorce za 1/4 milionu rychlostí, které se dá bez problémů dosáhnout pěšky? Navíc psaním článků ani fotografováním čas netráví, takže co tam dělá? Proč bych jí na to měl posílat peníze? Tohle není cestování, ale dovolená a slečna je natolik otrlá, že jí není trapné si ještě říkat o peníze. Ano, za takovou náturu by si zvlášť v téhle zemi skutečně zasloužila vyznamenání :)

  • Smile

    Víte, když někdo podniká podobnou cestu, tak se snaží, aby z toho někdo něco měl – René Kujan si za své splnil sen a přeběhl celý Island. Sbírku, kterou pořádal, přitom adresoval na finanční podporu vozíčkářů i medializaci jejich problémů. Dan Přibáň zase celou cestu Trabanty přes Afriku spojil s podporou projektu Člověka v tísni, který tam buduje školy a chráněné dílny pro postižené HIV a zneužívané ženy. Co dělá Katka? Jede na jedné z nejdražších motorek, bez vlastních peněz, nikam pořádně nedojela, neinformuje o své cestě, urazila skutečně teprve zlomeček naplánované trasy, ale už uspořádala sbírku na to, aby mohla vegetit KDESI, protože po měsíci a půl nebyla schopná nikam napsat, že je v Chartůmu. Nejsem si jist, jestli by si vaší bouračky vůbec všimla…

  • http://weblog.9c.cz/ weblog.9c.cz

    Nevím jestli chápete podstatu věci. Cestovat za své peníze je mnohem jednodušší – nemusíte nic psát, posílat fotky, plnit sponzorské závazky atd. Dělá to tak hodně lidí, protože je to easy.

    Nevím čím Vám Katka tak vadí – nebere si přece Vaše peníze.

  • Smile

    Tak jen pro islustraci Katčina chování – k Danu Přibáňovi, který se několik týdnů(!) snažil vyřešit problém s Katčiným sponzorem Rockstar, se doneslo, že Katka možná vůbec není v Súdánu. Motorka je delší dobu odstavená v Chartůmu, ale její poslední fotky a příspěvky jsou z městečka nedaleko hranic, kde byla přibližně před měsícem a půl. Když se jí slušně zeptal, jak se situace má, a kde tedy ve skutečnosti je, tak si zprávu podle FB přečetla, ale neodpovídala. Tak to zřejmě nevydržel a zveřejnil. Jestliže se za ní zaručoval, poslal jí peníze a snažil se jí poradit i přesto, že v první desetině cesty utratila vše a sponzoři se takřka ničeho nedočkali, tak bych se moc nedivil, kdyby se na ní vykašlal i on :(

  • Smile

    Ale to je v pořádku. Pokud se najde dostatek lidí, kteří jí chtějí přispět na dovolenou, protože cesta to rozhodně není, pak je to šťastná mladá paní. Jenže ona svým fanouškům i podporovatelům věší bulíky na nos ;)

  • http://weblog.9c.cz/ weblog.9c.cz

    Vidím, že všechno víte nejlíp.

  • http://weblog.9c.cz/ weblog.9c.cz

    Jsem rád za všechny co nepřepočítávají všechno na peníze. Doufám, že až v životě budete potřebovat někdy pomoc, tak se nedočkáte stejně vřelého doporučení…

  • Smile

    Takže nová aktualizace: Dan Přibáň ji, jak už jsem psal, poprosil, aby dokázala, kde se skutečně nachází a jestli je opravdu bez prostředků v Súdánu, jak tvrdí, protože se k němu donesly jiné informace. Na žádost o fotografii z Chartůmu, kde bliká její motorka Katarína nejprve nereagovala. Když to Dan zveřejnil na jejím FB, tak namísto fotky nebo důkazu napsala, že se vrací zpět do Alexandrie. Je jen na vás, jak si postup své hrdinky přeberete, ale já mám dojem, že slečna o peníze vůbec nežádala za zoufalé situace uprostřed Súdánu, ale po měsíční relaxaci v pohodlí Alexandrie. Skutečně si plní své sny…

  • jurajko

    to čo ste tu napísali je strašne ale naozaj strašne naivné . Z Kataríny ste urobili úžastnú ženu (motorkárku) ktorá všetko dokáže len jej treba poslať peniaze , ale pravda je taká že zatial ešte nič úžastného nedokázala prejsť 4000km z toho 1800 v dodavke za 5 mesiacov a to jej dojdu peniaze na ceste OKOLO SVETA hmmm tak to je sila. To sa oplatí jej poslať aspon 1000eur za ten výkon. A očiernovať ludí čo v živote niečo dokázali a snažili sa len jej pomoct radou alebo finančne tak to sa dá čakať od osoby vekovo asi 14 ročnej pubertiačky. Autor(ka) toho člaku vidím že je dosť zaslepená(ý) a určite precestovala „toho vela“ ked jej tak buzducho dôveruje. Neviem či nechodíte na tie stretnutia spolu s dochodcami kupovať ovčie deky a hrnce , lebo my to tak príde že asi ano.Ja aspon ked mám poslať niekomu peniaze tak si overim či to má aspon nejaký zmysel ,či to nieje aj podvod. A ako čítam komenty podomnou ,tak si to nemyslím len ja. :)

  • jurajko

    Toto som nasiel na webe a z rozprávania mojho známeho ktorý ju chcel tiež sponzorovať ale nakoniec od toho upustil viem že ten príspevok nieje daleko od pravdy.Nech si urobí vlastný nazor každý sám :

    Já jsem se k tématu nechtěl vyjadřovat, ale nakonec.. třeba to dopomůže
    někomu udělt si konkrétnější obrázek.. Nebudu přednášet věci, které se
    mi dostaly z doslechu, ale nějaké osobní zkušenosti tu jsou..

    Jak bylo řečeno, Kataríně firma ADV ONE s.r.o. nabídla jako sponzorský
    dar podporu po CELOU cestu kolem světa a to ve formě zajištění a dodání
    originálních dílů BMW dle akutní potřeby a to zcela ZDARMA. Začalo to
    formou domluvy a pár drobností bylo dodáno již při tréningu v CZ, v
    Enduroškole Milana Holého. Prostě Milan zavolal, řekl, že potřebuje to a
    tu drobnost, my jsme dodali.. Nebylo toho moc, ale pár věcí ano. Od
    Kataríny nikdy ani nepřišla SMS „díky“.. budiž.. Jak vy všichni
    poukazujete – je prostě svoje.. Za pár měsíců co byla v CZ nebyla po
    několikeré urgenci schopná dostavit se do firmy a podepsat sponzorskou
    smlouvu. Nicméně ale následoval seznam dílů, které by potřebovala,
    protože při tréningách dostalo Sertao docela na frak a bylo potřeba ho
    vrátit pokud možno v co nejpůvodnějším stavu, v jakém bylo Kataríně
    zapůjčeno… To že firma FMoto katarínu naháněla, aby motorku vrátila,
    protože nebyly naplněny podmínky smlouvy o zapůjčení a Katarína se
    zapírala a odmítala motorku vrátit když už „všichni věděli, že bude
    cesta kolem světa“ je věc jiná, nicméně už tam byla velká dávka
    nespolehlivosti, což si myslím člověk, který žádá o nějaký sponzoring, a
    ne malý, nemůže a ani nesmí dovolit.. Vzhledem k tomu, že smlouva
    nebyla podepsána, jsme tedy následující díly zadarmo nedodali, nicméně
    nacenili za vyloženě režijní cenu – za nákup. Od té doby ji u nás nikdo
    neviděl ani neslyšel.. Odjela s Mildou Holým na tréning do Rumunska, kde
    si první den zlomila obě ruce a polámaná Kačka jela s motorkou autem
    domů.. Další vývoj znáte.. Několik kvalitních sponzorů pro svou
    nespolehlivost ztratila, s těmi novými, pochybními na ty staré naházela
    hromadu hnoje a s opožděným odjezdem o půl roku s velkou slávou vyrazila
    na svatební cestu.. mrzí mne že rozhádala mraky lidí kteří se spolu
    leta kamarádili, pošramotila nějaká ta manželství svými pokusy
    (některými bohužel úspěšnými) získat sponzoring „postelovou“ cestou,
    znechutila víru těch, kteří ji od začátku podporovali v její cestě za
    snem..

    Co se týče jejího pokračování v cestě kolem světa, opravdu už se jen
    usmívám.. Jízda stovky kilometrů dodávkou, hledání boty, foukání
    bublifuku za světla čelovky, svatba.. fakt prča.. ano, Katarína je svoje
    a pořád ji přeju, aby pokračovala a cestu dokončila.. Minimálně pro
    napravení určité ostudy, která nastala.. I kdyby se vdala v každém
    státě, jela celou cestu v dodávce a foukala bubliny až do Pekingu – je
    mi to jedno.. Jen mi to přijde poněkud trapnéééé….

  • Rasťo Jendrál

    … mimochodom, Katka Danovi peniaze vratila…

  • Rasťo Jendrál

    SMola je, ze cesta okolo sveta je v 80% o peniazoch… Katka ich podla vsetkeho vopred neprepocitala… a takto to dopadlo…

  • Rasťo Jendrál

    Uz sa stalo…

  • woodoo

    Dobry den.
    V teto diskuzi jsem se jeste nikterak neangazoval, ale hrozne rad bych procestovalcely svet na motorce, muzete mi prosim poslat nejake penize, abych mohl realizovat svuj sen? V pripade souhlasu prilozim sve cislo uctu. Predem dekuji.
    woodoo

  • Mirek

    Vám bych doporučil si zjistit podstatné informace od začátku do současnosti, protože jak to vypadá, moc o tom nevíte. A úplně stejně jako ona a její Hassan se tu navážíte a zpochybňujete lidi, kteří jí pomáhali ať finančně nebo radou. Bohužel jak zde již padlo – kvůli jedné slepě zamilované slepici se na hodně dlouho zavřou sponzorský kohouty a nemyslím, že jen motorkářkám. Už doteď bylo dost složité vyjednat si sponzoring a teď? Její neschopnost, lenost a finanční negramotnost bohužel ovlivní i ostatní

  • hajpr

    Obávám se, že autor článku tuto problematiku neuchopil nejlépe (stejně jako Katka)…Ano, existuje zde crowdfunding, který např. využívá i Dan P. s Trabanty, ale na rozdíl od Katky k tomuto přistupuje velmi zodpovědně, „doneři“ vidí, co za svůj příspevěk dostanou, respektive co se s ním děje. Člověk mu přispěje rád, jelikož má akce marketingově propracované a zábavné. Jakoby tam člověk byl s ním. Kateřina nejspíš lhala, z cesty kolem světa si udělala líbánky, a tak chápu rozhořčení lidí, kteří se podivují nad její žádostí o peníze.

  • Petr

    Jojo vyčůraná jak mraky. Peníze dejte, já pojedu a až dojdou, tak si vám řeknu o další. To by uměl i idiot. 3 tis km je tak na týden jízdy i s kochačkou. To že tedy pořád nějakej mentál píše, že nemá kam spěchat, tak to má pravdu, ale pak ať pořád neškemrá o prachy a vydělá si je. Od začátku to trošku smrdělo, ta jají nespolehlivost byla od začátku, ale že se na to vysere takhle brzy a bude jenom lhát a lhát aby mohla za peníze blbců, co jí je ještě pošlou (nemyslím teď ty, kteří jí podporovali na začátku) válet kejty v alexandrii. No jo no, holt to holka zkusila, zda se najde pár volů, co jí zaplatí výlet a ono to vyšlo. Co mě osobně na tom ale fakt štvě a už to tu i padlo v dikuzi, že díky takový krávě budou mít ostatní problémy sehnat sponzora na cestu.