Weblog – novinky ze světa web 2.0

Inspirujte se

Weblog – novinky ze světa web 2.0 header image 2

Rok 2013 na Kickstarteru

14.1. 2014 · Žádný komentář · Zajímavé projekty

V roce 2013 přispělo na nějaký projekt Kickstarteru přes 3 milióny lidí a přineslo projektům neskutečných 480 miliónů USD. Každou minutu minulého roku jim přibylo 913 USD. Lidé pocházeli z 214 zemí a teritorií všech kontinentů (dokonce i Antarktidy). Přes 800 000 lidí přispělo na víc než jeden projekt, ale existuje i poměrně početná skupinka více než 900 fanatiků, která přispěla na více než 100 projektů. Celkově uspělo 19 911 projektů.

Během uplynulého roku vývojáři smart hodinek Pebble začali rozesílat první kusy (i ten můj) a posléze obdrželi 15 mil. USD převážně od Charles River Ventures.
Dalším ze zajímavých projektů, který se loni rozjel byl low-cost  virtuální headset Oculus Rift – pokud nemáte závratě v 3D kině a hrajete rádi hry, bude to pro Vás to pravé.  Projekt založený tehdy 20 letým Paulem Luckyem získal další investici ve výši 75 mil USD k předchozím již 16 mil USD.  Do prodeje se minulý rok dostala taky Android herní konzole Ouya – stojí pouhých 99 USD. Její tvůrci rovněž získali investici ve výši 15 mil. USD.  Jeden z filmových projektů na Kickstarteru – Inocente získal dokonce v roce 2013 Oskara za nejlepší krátkometrážní dokumentární film.  Nejvíc financí se podařilo vybrat většinou herním projektům.  Začínám tušit, že se po potížích se sehnáním vydavatele brzy na Kickstarteru objeví i český herní projekt Warhorse se svou RPG  Kingdom Come – Deliverance . Ostatně odpočítávání na jejich webu již běží.

Tagy: ·····