Weblog – novinky ze světa web 2.0

Inspirujte se

Weblog – novinky ze světa web 2.0 header image 2

Test autoservisů – vlastní zkušenost

13.1. 2015 · 1 komentář · Média

Dnes iDnes publikoval článek o zkušenostech z autoservisů. Z redakčního testu vyplynulo, že v autorizovaném servisu ji nižší pravděpodobnost chyby nebo nesprávně provedené opravy či rovnou podvodu. Z vlastní zkušenosti mohou potvrdit, že to tak vždy není. Při návštěvě jednoho z autorizovaných servisů jsem se dozvěděl, že výměna jedné části výfuku bude stát kolem 5 000 Kč. Moc se mi to nezdálo, protože díl k výměně nestál více než  1000 Kč. Navštívil jsem tedy jiný autorizovaný servis stejné značky a tam mi díl vyměnili za 1200 Kč včetně práce.

Druhá zkušenost byla s prasklým spojkovým lankem. Auto jsem nechal odtáhnout do nejbližšího autorizovaného servisu a další den mi volá technik, že musí vyměnit část spojky bla bla a že cena bude do 10 000 Kč. Na to jsem nepřistoupil a řekl jsem, že si auto odvezu jinam. Za hodinu mi telefonoval znovu, že jaksi přišli na to, že chyba je opravdu jenom v lanku a že ho tedy vymění za cca 1200 Kč.

To, že se to stává není náhoda. Mezi servisy panuje tvrdá konkurence a tak se ty méně seriozní z nich uchylují k tomu, že zákazníkovi nabulíkují, že je potřeba složitější a dražší oprava. Při dnešní komplexnosti aut to není snadné odhalit. Některé značky lákají na levné „jarní“ prohlídky za 99 Kč, které u některých dealerů skončí tak, že technik auto zaveze do dílny a Vám nabídne kávu . Za hodinu přijde s tím, že na Vašem autě je potřeba např. vyměnit  zadní tlumiče a pouze dnes mají slevu ještě slevu 20%. No nekupte to. To, že se na auto celou dobu nikdo ani nepodíval netušíte a jestli jsou tlumiče vadné nebo ne, těžko zjistíte.

Po těchto zkušenostech navštěvuji  raději pouze autoservisy, které mi doporučili přátelé nebo kde znám majitele osobně.

Tagy:

  • Josef Novák

    Servis Autojeremiasova – nejhorší zkušenosti.
    Šídej zákazníky, lhaní, sprostá slova.
    Nedoporučuji nikomu.
    #KIA#MAZDA#MITSUBISHI
    https://t.me/zakoncz/15