Weblog – novinky ze světa web 2.0

Inspirujte se

Weblog – novinky ze světa web 2.0 header image 2

Tomáš Čupr sesazen z ředitelského postu

13.9. 2012 · 2 komentářů · Slevové servery

Dnes Tomáš Čupr oznámil na Twitteru konec své funkce v pozici CEO Slevomatu s úmyslem se věnovat blíže nespecifikovaným  projektům v rámci divize Slevomat Ventures.  Podobný scénář se objevuje vždy, když   je  “odejita“ nějaká výrazná manažerská osobnost.  Nepoškodí to pověst firmy a zároveň to zachovává dobré jméno odcházejícího.
Nějak se mi nechce věřit,  že se jedná úplně  o jeho vlastní rozhodnutí.  Přece jen už nepatří mezi majoritní vlastníky a zřejmě byl k tomuto kroku dotlačen ostatními akcionáři.  O tom co vedlo k jeho konci ve funkci CEO nezbývá než spekulovat.   Ne vždy je jednoduché změnit styl řízení z doby budování firmy  a její expanze na styl orientovaný více procesně a strategicky.
Nicméně Tomáš Čupr má můj obdiv za to,  že dokázal vybudovat prakticky z ničeho velkou (doufejme prosperující) firmu a dva roky řídit její prudký růst. Podle všeho si dokázal  vybrat i poměrně schopné loajální spolupracovníky. Přeji mu tedy v jeho nové pozici hodně úspěchů a to i osobním životě (na jehož nedostatek si T. stěžoval).

Tagy: ·

  • http://www.podnikanivusa.com John

    No tak toto jsem si myslel, kdyz jsem to cetl, ale nemel jsem odvahu takovou spekulaci napsat sam:-) I kdyz to dava logiku a je to realne znejici vysvetleni. Az jednou napisu podobne na blog, ze predavam funkci nejakemu CEO, protoze chci mit vice casu tak to za tim bude taky neco:-)))

  • http://twitter.com/tomcuprcz Tomas Cupr

    Ahoj, opravdu to bylo mé rozhodnutí a naopak to předání trvalo moc dlouho, mluvím o tom už rok :-) ) Mám rád malé týmy a rychlé projekty. Slevomat není už ani jedno…