Weblog – novinky ze světa web 2.0

Inspirujte se

Weblog – novinky ze světa web 2.0 header image 2

Kdo vyhrál Startup Show na WebExpu?

30.9. 2012 · 4 komentářů · Start-upy

Původně jsem si myslel,  že vítěz Startup Show dostane hlavní cenu – jednání o miliónové investici od 42angels,  stejně jako Martin Vyleťal z Lupy.  Jasno mi v tom neudělá ani web soutěže:  “Hlavní cenu – investici v hodnotě milion korun pro vítěze poskytuje investiční fond 42angels.  Porota vybere na místě pořadí prvních tří startupů a ty získají ceny partnerů.“   V tiskové zprávě najdeme zase něco jiného:  “Diváci zároveň hlasováním na místě určí pořadí tří startupů, které získají ceny partnerů“.  Krom toho na webu http://webexpo.cz/startupshow2012 chybí jména porotců i jejich slibované hodnocení.  Není rovněž jasné jestli fináloví porotci ( jsou ti samí jako ti co vybírali startupy do TOP 9 či TOP 20. Soudě podle jejich otázek při  finální prezentaci startupů  zřejmě ne.  Tedy cenná zpětná vazba, která má léčit business plány chybí.

Kdo tedy vyhrál Startup Show netuší ani Marek Janouš na Lupě – podle něj je to Big Launcher.  Napovídalo by tomu i pořadí vyhlášení výsledků, kdy Big Launcher byli oznámeni jako poslední.  Hlavní cenu vyhlášenou ještě  před nimi  - jednání o miliónové investici ovšem dostal projekt  matadora Zdeňka Cendry CDN77.com .  Měl by se radovat tedy on? Kdo tedy vyhrál podle Vás? Napište do komentářů.

Stejně jako minulý rok vyhrál projekt, který milión korun nijak nevytrhne – jenom na platy desetičlenný tým by takovou částku spotřeboval možná už dříve než za 2 měsíce.  CDN77  potřebuje  zahraničního investora s několika milióny dolarů ,  který je v Silicon Valley jako doma a jenom publicitou spojenou s oznámením investice by se mu investice téměř vrátila.  Při správném public relation by CDN77 snadno mohla snadno vklínit mezi  pár velkých konkurentů a stát se takovou štikou v malém CDN rybníce.  Pak bychom uviděli zda Zdeněk Cendra dokáže škálovat uživatelskou podporu rychleji než šoupání krabic :-) .

Tagy: ···

  • Janek

    Nejhorsi soutez pro startupy za poslednich par let.

    Souhlasite?

  • Janek

    Podle me soutez nema 1. Misto, protoze organizatori vyhlasili dve prvni mista.

    Co z toho plyne? Pristi rok se do souteze rozumne uvazujici startup neprihlasi.

  • eMan

    určitě se startupy přihlásí, bylo to spíš o tom se zviditelnit než si odnést nějakou cenu nebo prachy…

  • http://twitter.com/marekjanous Marek Janouš

    Já napsal, co jsem viděl a slyšel. Jestli si to tak vyhlásili proti vlastním pravidlům, to už je jiná otázka.