Weblog – novinky ze světa web 2.0

Inspirujte se

Weblog – novinky ze světa web 2.0 header image 2

Pasivní příjem z internetu aneb stádo ovcí na pastvě.

9.5. 2013 · 3 komentářů · Start-upy

Známá postava českého internetu Michal Kubíček se rozhodl psát jeden z dalších blogů o pasivním příjmu z internetu na pasivniprijem.eu .  Gratuluji k jeho odvaze psát neanonymně. Rozhodl se blog psát jednak pro svůj přehled a pro „zlepšení své karmy“.   Lákadlo „peníze bez práce“  často používají firmy typu Amway nebo Lyoness  k   zblbnutí  naivních oveček nutných pro fungování jejich MLM.  Tím, že Michal zveřejnil svůj nemalý měsíční  příjem se postavil do stejné role, jako manažeři těchto firem přijíždějících vždy v luxusním autě a skvěle padnoucími obleky.  Za nedlouho se objeví desítky možná i  stovky kopírovačů,  kteří začnou pokoušet uspět na stejném poli.  Objeví se stovky nových webů nabízejících články obalených PPC a český internet bude zaplevelen stále větším počtem amatérského balastu.  Málokomu se ovšem podaří dosáhnout stejného úspěchu jako Michal – koláč s placenou reklamou na internetu je jenom jeden a dělí se o něj všichni.  Stejně jako by se Vám nepodařilo prodat milión balení Herbalifu , abyste se dostali na vrchol MLM.

Nechci nikomu brát právo publikovat na blogu své myšlenky , názory nebo příjmy.  Pouze mě mrzí fakt, že mladí lidé budou přemýšlet o tom jak dosáhnout příjmů M.K. místo toto, aby se zabývali uvažováním o něčem novém, kreativním , neobjeveném nebo se naučili živit něčím co přináší o něco větší hodnotu.  Vážím si Michala Kubíčka pro jeho dlouhodobou smysluplnou publikační činnost  a to víc jsem smutný z toho, že se stal propagátorem „peněz bez práce“ a „snadného výdělku“ .  Doufám, že jeho příští  kniha se nebude jmenovat  “50 způsobů jak získat pasivní příjem na internetu“.    Domnívám se, že na karmu Michalovu to bude mít spíš negativní dopad – kopírovači mu nedovolí vystoupit z koloběhu převtělování a v každém dalším karmickém světě okolo něj přibude stovka malých Michalů Kubíčků snažících se dosáhnout na jeho místo.

Tagy:

  • Michal Kubicek

    Diky za komentar k webu. Myslim, ze kdo chce, tak tu myslenku, a to, ze pasivni prijem neni o pasivite, z webu citi.

  • http://twitter.com/weblog20 weblog.9c.cz

    Já si spíš myslím, že většina bude přemýšlet jak dosáhnout stejných příjmů jako Vy a nebude vůbec tušit kolik je zatím práce, znalostí, zkoumání, experimentování, analýz apod. Nedivil bych se kdyby někteří začali kopírováním Vašich textů.

  • http://www.davidminovsky.cz/ David Minovsky

    Spis mi prijde, ze M.K. zacal psat o pasivnim prijmu diky uspesnemu bronzimu a inwebstorovi :)